LIDAR Puntenwolk

Digitalisatie en automatisering is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Hoewel het op vlak van areaalanalyse niet simpel is. Met 123Product digitaliseert u uw areaal in een mum van tijd. Daarbij ontvangt u alle nodige data die voorheen onverkrijgbaar waren.

Wat is een Puntenwolk?

Een puntenwolk is een verzameling van miljoenen punten, deze vormen gezamenlijk een 3D-object,  bijvoorbeeld een gebouw. Zo kunnen wij uw areaal omzetten tot een volledig 3D-model. Vervolgens kan aan elk van die punten de nodige data gekoppeld worden. Zo zijn analyses van de omgeving tot in het kleinste detail mogelijk.

LIDAR

LIDAR staat voor “Light Detection and Ranging”. Dit is de technologie dat de digitalisatie van objecten op grote schaal mogelijk maakt. Zo kan men een object van een aantal centimeter, of een gebouw even gedetailleerd bekijken.  Ons LIDAR systeem bevat vele andere componenten zoals bv. GPS om aan elk punt specifieke data te koppelen die u in uw normale datasheets niet heeft.

Automatische detectie van assets / machine learning / AI
360 graden fotografie, cyclorama , panorama

Onze werkwijze

Na de nodige voorbereiding met de klant gaat 123Product aan de slag. Dit wordt gedaan met de gespecialiseerde voertuigen uitgerust met alle nodige camera’s en sensoren. Deze voertuigen worden bestuurd door de opgeleide operatoren van 123Product. Zij weten exact hoe ze uw areaal zo goed mogelijk in beeld kunnen brengen.  

Software

Onze gespecialiseerde software is ontworpen om zo snel mogelijk en accuraat  de miljoenen foto’s samen te voegen met de puntenwolk en data. Daarna wordt het geheel handmatig gecontroleerd. Zo weet u zeker dat u met de juiste data tewerk gaat. M.b.v. de software, namelijk het SaaS webportaal,, kan u die data ook heel eenvoudig bezichtigen en in uw eigen workflow importeren.

Bent u geïnteresseerd? Wilt u de mogelijkheden van puntenwolken ontdekken en wat ze voor uw areaal kunnen betekenen? Neem dan contact op met 123Product.