Onafhankelijke Georizon dataplatform

Onafhankelijk samenwerken

Met Georizon houd je grip op de complete workflow voor verwerking van je geogerefereerde data. Het is onafhankelijk van leveranciers en geschikt voor elk type geogerefereerd beeldmateriaal. Je kunt inloggen met Single sign on of met een gebruikersnaam en wachtwoord.
In vijf eenvoudige stappen beheer je na het inloggen je data met Georizon: 

  1. Upload de data in het formaat zoals aangeleverd door de leverancier
  2. Het systeem voert automatisch kwantitatieve controles uit op de data
  3. Je kunt zelf of door een derde een kwalitatieve datacontrole uitvoeren
  4. Indien nodig, anonymiseer je de data automatisch
  5. Deel de data eenvoudig met de gewenste gebruikers.

Geautomatiseerde verwerking

Met behulp van vooraf gedefinieerde dataprofielen, die overeenkomen met de standaard leveringsmethode van de leverancier, kun je eenvoudig een run aanmaken en data uploaden.

Je kunt elk gewenst dataformaat uploaden, afhankelijk van je specifieke wensen.

Voor elke run kun je de status volgen van acceptatie, kwantitatieve en kwalitatieve controle, en vervaging. Je kunt ook zien of de run is geanonimiseerd en beschikbaar is voor download of weergave.

Intern en extern delen

Met Georizon beheer je je projecten met geogerefereerde dataruns eenvoudig.

Voeg de benodigde runs toe aan het project en autoriseer de juiste gebruikers of groepen.

Dezelfde data kan je op meerdere projecten delen, zonder het risico van dataverlies door het schuiven van harde schijven.

Bovendien hoef je de data niet meer te kopiëren en kan je de toegang eenvoudig intrekken.

Grip op data

Je kunt de data op drie manieren beschikbaar stellen: door deze in een viewer te presenteren, door deze als download aan te bieden of door middel van een API.

In de viewer kun je de data bekijken door het beeld te verkennen, wandelen of vliegen, en kun je eenvoudig metingen verrichten of historische informatie opvragen.

Beide andere methoden, download en API, bieden de mogelijkheid om specifieke delen van de data op te vragen op basis van kenmerken zoals datum, coördinaten, fotonummer, platform, enzovoort.

Klantcasus

We hebben de Georizon workflow met succes geïmplementeerd in het project SpoorInBeeld van ProRail. Dit project was gericht op het beheren en ontsluiten van meer dan 500TB aan geo-gerefereerde data afkomstig uit verschillende bronnen voor ProRail. Deze data is niet alleen eenvoudig te traceren en te beheren door de databeheerders van ProRail, maar ook gemakkelijk toegankelijk voor bekijken en downloaden voor het brede publiek. Via de drie knoppen hieronder kun je zelf ervaren hoe eenvoudig de data is te bekijken en te downloaden. Dankzij de geavanceerde Georizon workflow kunnen de beheerders van ProRail zich richten op het verder verrijken en onderhouden van de data, zodat ze altijd up-to-date en van hoge kwaliteit is.